Забележителности

 

Митове, легенди даже следи от античността очакват да бъдат открити от посетителите на Белоградчик, малък град разположен в подножието на Стара планина в Северозападна България. Община Белоградчик е разположена на земите на Трибалите и тяхната богата история е родила много митове и традиции.

 

Крепост Калето

Крепостта Калето

Белоградчишката крепост "Калето" е една от най-добре запазените в страната. Използвайки естествената непристъпност на скалите през І-ІІІ век римляните поддържат тук крепост за охрана на стратегическите пътища, които пресичат района.

 

Скалите

Скалите

Белоградчишките скали - тази скална приказка се простират (от запад на изток) от Ведерник, около Белоградчик, с. Боровица, до с. Белотинци. Районът е с дължина 30 км и ширина 3 км. Много от скалите са свързани с интересни легенди.

 

Пещера Магура

Пещера "Магура" се намира в подножието на Рабишката могила, само на 25 км. от Белоградчик. Височината на могилата достига 461 м., а на 80 м. под тази точка се е скрил, едва забележим, нейният вход. Общата дължина на пещерата е около 3000 м., от които са благоустроени 1400 м. Температурата варира между 12,2 - 12,9 оС през всички сезони на годината. Най-ценното наследство, оставено от предишните обитатели на Магурата, са пещерните рисунки, за които първобитните художници са използували тор от прилепи и червена глина. Близо 700-те рисунки правят Рабишката пещера единствена в цяла Югоизточна Европа. Това са единствените по рода си запечатани до днес творения на изкуството на хората от бронзовата епоха и са на възраст над 3000 години.

Пещера Магура
 

Ресторант

Основният ресторант на хотел „Скалите" впечатлява със своята елегантна и уютна обстановка с изискана

още...

Панорамен бар

Заведението предлага неповторима гледка към уникалните белоградчишки скали

още...

Лятна градина

Обградена от зеленина, през топлите месеци на годината може да се насладите на приятни мигове, прекарани

още...

Нощен бар

Нощен бар ''Скалите" е с капацитет 120 места. Заведението предлага уютна обстановка съчетана с

още...